dijous, 19 de maig del 2011

Visita a la Catedral de Tarragona, al MBT i al MAMT

Els alumnes de 3r d'ESO B i C de l'assignatura de Religió vam visitar el passat 18 de maig la Catedral de Tarragona que, en bona part, està en obres. Vam conèixer el claustre i el gran pati juntament amb el Museu Diocesà. Va ser una visita que ens va fer el Sr. Sagristà de la Catedral, molt amic de la professora de Religió, Mariel·la López.

Vam completar la nostra marxa amb una visita al Museu d’Art Modern que va ser fundat per promoure l’estudi i el coneixement de l’art modern i contemporani i, així mateix, per conservar i mostrar el seu patrimoni artístic i compartir-lo amb la comunitat. Està dotat d’una biblioteca, un centre de documentació i un arxiu fotogràfic i està dividit en sis seccions: Miró, Bronze, Transició (segles XIX i XX), el Taller i l’escola (República i Democràcia), Contemporaneïtat i la Capella. Les obres (escultura i pintura bàsicament) destaquen per l’ordre, l’equilibri i la geometria. Ens va impressionar l’obra “Tapís de Tarragona” de Miró i tot el realisme de les obres plasmat a través d’un art abstracte.


Pel que fa al Museu Bíblic, que va ser fundat l’any 1930 i que es troba emplaçat a la Casa dels Concilis, ens va ajudar per contextualitzar històrica i culturalment la Bíblia i els seus valors trascendents. Vam gaudir d’una rica col·lecció de materials arqueològics, literaris, artístics i didàctics que ens va apropar al fascinant món de la cultura judeocristiana. Tot va anar molt bé encara que ens va faltar temps per a fer una volteta per la rambla!


Imatge d'alguns alumnes que van anar a Tarragona



Míriam Carrión, 3r d'ESO B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada