dilluns, 9 de maig del 2011

Presentació

A les acaballes d'aquest curs 2010-2011, tenim a les nostres mans el segon número de la revista "El Gran Blanc" de l'Institut Cambrils.
La revista l'hem fet els alumnes que hem cursat l'opativa Fem la Revista de 3r curs d'ESO amb la professora Cèlia Reverter al davant i amb la col·laboració de la resta de la comunitat educativa (professorat, alumnat i AMPA) del nostre centre.
Totes les persones que hem fet possible el projecte de la revista hem treballat amb esforç i il·lusió, però sobretot, ho hem fet d'una manera desinteressada i amb l'únic objectiu que tothom conegui l'actualitat de l'Institut. A més, cada cop que hi ha hagut una activitat extraordinària, una conferència o una visita interessant entre moltes altres coses, l'alumnat i professorat del nostre centre, ha tingut la voluntat de penjar-se la càmera fotogràfica al coll i convertir-se en autèntics reporters. D'aquesta manera, hem tingut constància de totes les activitats i sortides que s'han fet dintre i fora del nostre centre així com també, l'oportunitat d'entrevistar l'escriptor Andreu Sotorra i el campió d'Enduro, Iván Cervantes.
Aquest curs hem tingut unes quantes novetats com la implantació del Projecte 1x1 del llibre digital a 1r i 2n d'ESO. Aquesta ha estat una nova manera de fer classe i d'estudiar a la qual ens hem hagut d'adaptar tant el professorat com l'alumnat del centre. Les tecnologies de la informació i la comunicació han recorregut un llarg camí per a fomentar la innovació en l'ensenyament i millorar els processos i els resultats de l'aprenentatge. El Projecte eduCAT1x1, a més de noves dotacions a les aules (pissarres digitals interactives, més connectivitat wi-fi) i la disponibilitat d'un ordinador portàtil per cada alumne, comprèn el desplegament exploratori dels llibres de text en format digital. Aquesta actuació vol ser una aportació més, destinada a l'adquisició i el desenvolupament de les competències necessàries en la societat del coneixement.
D'altra banda, hem gaudit per primera vegada de l'anomenada "setmana blanca" que ens ha anat molt bé a tota la comunitat educativa ja que aquest any, les vacances de Setmana Santa no han arribat fins la segona quinzena d'abril. I ara que hem fet esment de la setmana blanca, ens agradaria tenir un record per la gent que va patir la tragèdia del Japó que va ocórrer l'11 de març, justament durant aquesta setmana blanca.
També ens agradaria destacar que aquest any hem viscut la festa de Sant Jordi d'una manera diferent ja que va caure dintre de les vacances de Setmana Santa, però tot i això, res ens va impedir celebrar l'acte literari el primer divendres en tornar de les vacances. La poesia i la música van ser les protagonistes de la festa, però també vam viure uns moments molt emotius quan vam recordar la professora Ana Lasheras que ens va deixar fa uns mesos.
Durant el curs hem celebrat diferents festes a la Sala d'Actes del nostre centre com per exemple Carnaval, en què els diferents grups d'ESO i Batxillerat van disfressar-se i van ballar per a la resta de companys i professorat. I en totes les celebracions que hem fet, hem decorat l'institut amb motius pertinents a la festa. Un any més, l'Institut Cambrils ha felicitat les festes nadalenques amb la postal guanyadora del concurs que es fa entre els alumnes d'ESO. Aquest any la guanyadora, com ja vam dir en l'edició anterior, ha estat la Rosa Maria Mogollón de 2n ESO B.
Una altra de les activitats que volem destacar d'aquest curs escolar és la participació activa de tota la comunitat educativa en la Marató de TV3 d'aquest desembre passat. Al centre vam ballar la Flashmob, vam pintar el cartell per la Marató i vam fer xerrades sobre les lesions cerebrals i medul·lars adquirides.
També ens agradaria fer esment de les jornades esportives que hem celebrat; per una banda, la Jornada d'Atletisme i per l'altra, la de Futbol, totes dues conduïdes pels professors d'educació física i amb el suport dels professors del centre i de l'AMPA.
Per últim, un any més hem col·laborat amb l'Ajuntament en el Projecte d'Alumnes Acompanyants dirigit a tot l'alumnat nouvingut als centres de secundària del nostre municipi. A més, aquest curs, els alumnes nouvinguts del nostre centre han dut a terme el IV Intercanvi de l'Aula d'Acollida amb l'Institut Marta Mata de Salou.
No voldríem acabar aquesta presentació sense donar les gràcies a totes aquelles persones que han col·laborat desinterassadament per fer possible que un any més, la revista del nostre centre hagi tingut continuïtat.
Moltes gràcies!

L'equip de redacció de la revista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada