dimecres, 11 de maig del 2011

Acte Literari de Sant Jordi

El dia 29 d'abril la comunitat educativa del nostre centre va celebrar l'acte literari de Sant Jordi. Aquest any, la festa es va haver de fer la setmana després de la Diada ja que, aquesta, va caure dintre de les vacances de Setmana Santa.
Com cada any, l'acte literari es va fer a la Sala d'Actes de l'Institut Cambrils a partir de les dotze i fins les dues, hora en què tothom va marxar cap a casa.
En la celebració hi va haver una gran participació per part de l'alumnat amb un programa divers, ple de música i versos que ens van captivar des del primer minut fins a l'últim.
L'Acte va començar amb una cançó en xinès interpretada per l'alumna Zhen Shang de 4t d'ESO A. Tot seguit es va donar la benvinguda a tots els assistents amb un "viatge poètic especial de Sant Jordi". Després d'aquesta introducció, es va fer un recital poètic que ens va emocionar gratament.
En primer lloc, uns alumnes de 3r curs d'ESO van interpretar la dramatització del poema "Eco" de Joan Brossa. Després, alumnes de 1r i 2n curs d'ESO van llegir poemes en francès. El recital va continuar amb el poema "El poble" de Miquel Martí i Pol, recitat per un alumne de 2n.
Els alumnes de 1r de batxillerat Martí, David i Sara, ens van sorprendre amb un poema cantat: "Res no és mesquí". Xavier Mestre i Alberto Miralles, tots dos alumnes de batxillerat, van recitar el poema "Trucaré a la porta" acompanyat de la música d'un piano. El poema "Epigrama" de Salvat-Papasseit va ser cantat per Sara i Alberto Miralles. A continuació, Yaiza Páez, alumna de batxillerat, va recitar en castellà "La voz a ti debida" de Miguel Salinas.
Després d'aquesta mostra de poesia, el Nacho i el Pablo de batxillerat ens van cantar "Paraules d'amor". I finalment, unes quantes alumnes de batxillerat van fer una performance dansada amb la música de "Mediterraneo".
També hi va haver paraules de record per a la professora Ana Lasheras que ens va deixar fa uns mesos. Es va llegir una carta molt emotiva mentre a la pantalla gegant de la sala hi apareixia una foto de l'Anna amb el seu fill Pablo. Aquest, va ser un moment ple d'emoció i d'enyorança que tots vam viure d'una manera especial.
Per acabar, es van entregar els premis als alumnes guanyadors del concurs literari, tant en la modalitat de prosa com en la de poesia. Els premis els van lliurar diferents professors dels departaments de llengües assistents a l'acte.
El Departament de Llengua Catalana i Literatura va premiar els següents alumnes en la modalitat de poesia: Laura Tarsà de 1r d'ESO pel poema "Sant Jordi el cavaller", Míriam Borrero de 2n d'ESO per"La rosa", Alba Carayol de 3r d'ESO pel poema "Absència", Samanta Sierra de 4t d'ESO pel poema "Com un raig de sol" i un accèsit a Càudia Mesa de 4t d'ESO pel poema "Amors d'hivern". Els alumnes de Batxillerat premiats en aquesta modalitat van ser Pablo Parra de 1r pel poema "Una terra, unes arrels" i Yaiza Páez de 2n pel poema "Pluja".
En la modalitat de prosa els guanyadors van ser: Laura Caballero de 1r d'ESO pel relat "Plat principal: Història de Sant Jordi", Aitana Javaloy de 2n d'ESO pel relat "L'univers", Raúl Pavón de 3r d'ESO per "L'enigma del desert" i Sandra Montemayor de 4t d'ESO pel relat "Mal sons". Pel que fa als alumnes de Batxillerat els premiats van ser Nacho Raya de 1r pel relat "Les trinxeres" i conjuntament, Sílvia Hornos, Gemma Valls i Maria Peñas de 2n pel relat "Latrodectus mactans (vídua negra)".

Pel que fa al Departament de Llengua Castellana i Literatura els guanyadors dels concurs en la modalitat de prosa van ser els següents: Celia Maldonado de 2n d'ESO A pel relat "Una história mágica" i Sandra Montemayor de 4t d'ESO A pel relat "El despertar". Pel que fa a batxillerat, hi va haver dues obres premiades ex aequo. Una va ser "Epilobium angustifolia" de Xavier Cucurull de 1r de BAT B i l'altra, "El sátiro" de Yaiza Páez de 2n de BAT B.
Pel que fa a la modalitat de poesia, els guanyadors del concurs van ser: Dominica Sragova de 4t d'ESO A amb el poema "Ser comprendida", Sara Merini de 1r BAT A amb "El poema" i Sandra Mendo de 2n BAT B amb "Poema a escala musical". Els poemes d'aquestes dues alumnes de batxillerat van ser premiats ex aequo. Pel que fa al primer cicle d'ESO, el premi en la modalitat de poesia va quedar desert.

El Seminari de Llengua Francesa va premiar en la modalitat de prosa les alumnes Laura Samprieto de 1r de BAT D pel seu relat "Mystérieuse fille" i Míriam Sierra de 1r de BAT C per "Les fins heureux sont des histories sans finir".
Posteriorment, es van entregar les medalles als alumnes guanyadors de la Jornada Esportiva que es va realitzar el dia 15 d'abril al Pavelló d'Esports de Cambrils. Les medalles van ser obsequi de l'AMPA.
L'acte literari va concloure amb la música d'Alice Dien, Nacho i Pablo, tots tres alumnes de batxillerat i per suposat, amb els aplaudiments de tot el públic assistent.


"Eco" de Joan Brossa, poema dramatitzat per Maria Pentinat i Paula Ruiz


Yaiza Páez recitant "La voz a ti debida" de Salinas

Alumnes de 1r cicle recitant poemes en francès

Xavier Mestre recitant "Trucaré a la porta" i Alberto Miralles al piano

Nacho i Pablo, alumnes de BAT, interpretant "Paraules d'amor"

Alumnes de 1r de BAT dansant "Mediterraneo"

Imatge d'alumnes de Batxillerat

Equip de redacció de la revista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada