dimarts, 17 de maig del 2011

Carnaval

Les festes de Carnaval a casa nostra, també conegudes per Carnestoltes o Darrers Dies, se celebren de Dijous Gras a Dimecres de Cendra, sempre en lluna nova. S'estructuren al voltant d'una seqüència ritual que inclou l'arribada, el regnat, la mort i l'enterrament a la població d'un personatge anomenat Carnestoltes. El Carnaval és una setmana que es caracteritza per ser un moment de transgressions desenfrenades, per la sàtira política, pels enfrontaments festius, per les desfilades de comparses i rues plenes de gent disfressada, per les mascarades i per tot tipus d'altres inversions dels papers socials, moments de revolta controlada en què el món es posa momentàniament de cap per avall. Uns dies plens d'excessos previs a l'arribada de la meditació i els dejunis propis de la Quaresma.

Aquest curs també hem celebrat el Carnaval a l'Institut. Ho vam fer el divendres 4 de març i com cada any, vam fer classe fins a dos quarts de dotze i a partir de les dotze del migdia va començar el festival en el que hi van participar gairebé tots els grups d'estudiants del nostre centre. Van ballar, es van disfressar i van fer molta gresca! Els diferents grups van anar desfilant per l'escenari de la Sala d'Actes per ordre, des dels més petits fins als més grans. Hi havia un jurat format per diferents professors del centre i la presidenta de l'AMPA.

Van començar la festa els alumnes de 1r d'ESO A que van ballar la cançó "Just Dance 2" disfressats de rapers. Segon d'ESO A van ballar la cançó "Friends Best Crew" vestits de mariners. Els alumnes de 3r d'ESO A van ballar un remix vestits amb el pijama. Els alumnes de 4t A van ballar la cançó "De Gospels" vestits amb bosses de brossa i els de 4t C, van entonar una "xirigota" i representaven un grup d'estudiants i una professora.
Després van actuar els alumnes de batxillerat. Van començar el de 1r de BAT A que van ballar la cançó "Tu mejor" i també anaven vestits amb el pijama. Els van seguir els de 1r de BAT B amb la cançó " Tester Lady" i anaven disfressats de mestresses de casa amb estris de neteja inclosos.
Després, els alumnes de 1r de BAT D, que es feien dir "Els Werners", van ballar vestits de criatures, amb bolquers i xumets.
Finalment, els alumnes més grans del centre, els de 2n de BAT B, van ballar la cançó de "Grease" i anaven vestits com els protagonistes de la pel·lícula musical.
El jurat va decidir que els guanyadors del festival de Carnaval d'aquest curs 2010-2011 fossin els alumnes de 4t d'ESO C.



Alumnes de 2n de Batxillerat

Alumnes de 2n de Batxillerat actuant

Alumnes de 1r de Batxillerat

Alumnes de 1r de Batxillerat

Alumnes de 2n de Batxillerat

Actuació dels alumnes de 4t d'ESO

Guanyadors del festival de carnaval de 2011

Equip de redacció de la revista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada