dimarts, 10 de maig del 2011

Projecte EduCat

El projecte eduCAT 1x1, iniciat el curs 2009-2010 es troba en procés de desplegament als centres d'educació secundària.
Aquest projecte, amb la seva pròpia singularitat, s'emmarca dins de les actuacions previstes a nivell estatal en el Plan Escuela 2.0
És un projecte viu que té com a objectiu prioritari endinsar l'alumnat en l'ús de les TAC en la qüotidianitat i integrar-lo en el dia a dia del seu treball i aprenentatge. Al projecte, iniciat i liderat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, s'hi va sumar el projecte Escuela 2.0 del Ministeri d'Educació. Aquesta incorporació li ha donat una dimensió més gran, amb un augment del pressupost i amb una adaptació a un entorn legal diferent a l’inicialment previst a Catalunya.
Aquí, a Catalunya, el projecte està impulsat pel Servei d’Innovació i Recerca (SIRE) del Departament d’Educació.
EduCAT 1x1 representa una transformació estructural de les dinàmiques d’aprenentatge a l’aula (es passa del llibre de text als continguts digitals amb la dotació d’un ordinador per alumne, d’una pissarra digital a l’aula i dels sistemes de connectivitat a Internet sense fil, WI-Fi, amb prou amplada de banda per a admetre la connexió simultània de tots els alumnes de l'aula), de l’organització de les TIC al centre i de l’arquitectura dels sistemes d’informació i telecomunicacions del sistema educatiu. Així doncs, disposar de les infraestructures adients és fonamental per tal d’assegurar l’èxit en la implantació del projecte 1x1 als centres educatius.
En conclusió, convertir l'ordinador en l'eina personal de treball dels alumnes de Catalunya és un dels objectius finals d'aquest projecte així com situar Catalunya en el grup de països capdavanters en l’ús de les TIC a l’educació.
Aquest curs, el nostre centre s'ha incorporat al projecte educatiu 1x1 i malgrat els entrebancs que hem trobat pel camí de la innovació, hem treballat per superar-los i adaptar-nos als nous temps.

Imatge d'una aula de primer d'ESO del nostre centre

Alumna treballant amb l'ordinador i la llibreta

Imatge de la pissarra digital

Equip de redacció de la revista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada