divendres, 22 d’abril del 2011

Aleida Guevara a l'Institut Cambrils

El passat 10 de febrer, el nostre centre va comptar amb la visita d’Aleida Guevara, la filla gran dels quatre fills del mític Ernesto Che Guevara, el qual va ser un dels ideòlegs i comandants de la Revolució Cubana i de la instauració del nou règim polític en aquest país. Aleida Guevara és doctora en medicina, especialitzada en pediatria, treballa en l’hospital infantil William Soler i és col·laboradora amb el Centre d’Estudis Che Guevara. També ha exercit la seva professió a d’altres països com Angola, Equador o Nicaragua i és militant del Partit Comunista de Cuba.

Aleida Guevara, la qual ja havia estat en diferents ocasions a Cambrils, va oferir una xerrada als alumnes de Batxillerat del nostre Institut. Va explicar diferents anècdotes sobre la vida del Che i de tot el que l'envoltava. També va fer cinc cèntims de com havia estat la seva vida al costat del seu pare. Després d'escoltar amb deteniment les seves històries, els alumnes van poder preguntar-li d'una manera directa tot allò que els encuriosia i que els interessava saber sobre la vida del seu pare.

Per la tarda, Aleida Guevara va estar en un acte obert al públic al Centre Cultural, amb una conferència sota el títol “En búsqueda de la verdad sobre esa islita llamada Cuba”. Un acte organitzat per l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils amb el suport de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament. La sala d’actes del Centre Cultural es va quedar petita i fins i tot molta gent va seguir dempeus la intervenció de la filla del Che Guevara. 

Aleida Guevara amb Ramón García, professor de l'Intitut Cambrils i Director de l'Antena del Coneixement

Imatge d'Aleida Guevara fent la conferència al Centre Cultural de Cambrils


Imatge del públic assistent a la Sala d'Actes del Centre Cultural de Cambrils

Hèctor Andreu, 1r BAT D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada