dimarts, 10 de gener del 2012

Excursió Barcelona 2010/2011

El passat dia 20 d’octubre, els alumnes de 2n de Batxillerat que cursem literatura catalana amb la professora Marta Matas, vam agafar el tren direcció Barcelona, per submergir-nos en el món de Joan Maragall, recorrent diversos punts simbòlics de la ciutat, començant per la Biblioteca Nacional de Catalunya i acabant pel Teatre Nacional de Catalunya.

A la Biblioteca Nacional ens van explicar els seus orígens i ens van deixar observar, com a privilegiats, alguns dels manuscrits originals que guarden.

Just després, vam fer una petita ruta literària, seguint els passos que havia fet Joan Maragall per Barcelona, visitant l’Institut d’Estudis Catalans, l’Ateneu de Barcelona o el local 4 Gats (famós per ser l' espai de moda del grup de modernistes de l’època). I en cada punt un poema de Maragall era llegit per algun dels alumnes de la ruta.

Després va arribar “l’hora” lliure, en què vam poder passejar per les rambles, on hi van haver els moments més escabellats de l’excursió, i, òbviament vam dinar.

En acabar, va ser moment d’agafar el metro, una altra aventura més del dia, i camí cap al TNC on ens vam trobar amb molts més instituts de tota Catalunya per anar a veure “El Comte Arnau”, l'obra teatral adaptada dels tres poemes de l’autor estudiat. Cal dir que les estones a classes dedicades a l’obra ens van facilitar moltíssim la comprensió del teatre i vam poder seguir-lo sense quasi bé cap problema.

Com tot teatre a alguns els va agradar més i d’altres menys, però l’excursió va ser un èxit. Ja era moment de marxar cap a casa. Altre cop al metro, després al tren, rialles per animar la tornada a casa i a la fi a Cambrils amb un bon record d’aquesta excursió.


PD: Gràcies per les aportacions i les correccions d'altres alumnes de classe! :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada