dimarts, 7 de juny del 2011

Acompanyament als avis de la Residència Baix Camp

Aquest curs 2010/2011 durant les classes de Religió hem realitzat l'acompanyament dels avis de la Residència Baix Camp de Cambrils. La Rosa (fisioterapeuta) ens va presentar els avis i ens va ensenyar les instal·lacions. Tots els avis, d'una avançada edat, que hem acompanyat anaven en cadira de rodes i, fins i tot, alguns estaven subjectats per  no caure de la cadira de rodes. Quan el temps no acompanyava ens quedàvem a la residència jugant al bingo, dominó, jocs de pilota o parlant.
Un dia que estava núvol vam jugar a les bitlles i alguns avis ho feien força bé, tenien pràctica. La Residència es divideix en tres sectors segons la gravetat de la malaltia, en tots els casos física i mental. Hi ha també avis (pocs) del Centre de Dia, que són els que estan millor.
Per a mi ha estat una experiència molt satisfactòria. Alguns avis eren molt simpàtics. Altres avis em feien molta llàstima. Aquesta experiència m'ha fet pensar  que  potser algun dia jo estaré així. Hi havia un petit sector d'avis que no tenien familiars o els pocs que tenien no els venien a visitar i això és molt trist. Al final, se'ls agafa a tots molt d'afecte perquè hem conviscut moltes hores amb ells. Tornaria a repetir l'experiència amb els ulls tancats!






Lucía Martínez Prieto

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada