dimarts, 7 de juny del 2011

Acte de Graduació de 2n de Batxillerat


Promoció 2009/2011



El proppassat divendres 20 de maig, a l’Institut Cambrils vàrem celebrar l’acte de graduació dels alumnes de 2n de batxillerat.
La graduació és un dia memorable perquè celebrem l’arribada a un port important. Poca broma amb el camí que heu fet fins aquí i el temps que ha durat, 15 anys de navegació! (3 anys a parvulari, 6 anys a primària, 4 anys a ESO i 2 anys a batxillerat).
Potser la inèrcia ens porta a pensar que l’últim curs, el que acabeu de fer, és el més important; i en realitat és així, però només pel fet que inclou tots els anteriors, sense els quals no hi hauríeu arribat mai i en aquest sentit tots els cursos realitzats són igualment importants .Per això crec oportú recordar aquí el tutor (capità del vaixell) de cada curs. No esmentaré aquí, per no allargar-me, els professors i les professores que alguna vegada us han fet classe, però deixeu-me esmentar-ne només una, la professora Anna Lasheras, que aquest any ens ha deixat per sempre. També vull recordar aquí la tasca educativa de tres professors que es jubilen aquest curs: José Antonio Corella, Rosendo Gómez i Pepa Melgar.
 Al llarg d’aquests anys a nivell personal us heu format com a persones i a nivell acadèmic heu esdevingut cada cop més autònoms. Heu deixat constància d’una gran sensibilitat envers les persones, la natura, la ciència, la cultura, l’art... molts ja heu entès que allò que realment val la pena en aquesta vida. Heu après que poder escollir és sinònim de llibertat, però per poder-ho fer cal el coneixement, i aquest requereix esforç. Aquest poder de decisió s’ha anat incrementant amb els anys i és el que us ha permès finalment escollir una carrera,un cicle formatiu de grau superior o un treball, però també una determinada forma de viure.
Malgrat ara agafeu itineraris molt diferents, crec que hauríeu de fer l’esforç de mantenir-vos en contacte, encara que sigui esporàdicament. (Imagineu la de coses que us podreu explicar en un sopar d’aquí a... posem per cas 10 anys!).
Per acabar, només dir-vos (i crec sincerament que ho puc fer extensiu a tots els meus companys, malgrat no els hi he preguntat) que ha estat un veritable plaer acompanyar-vos tots aquests anys en aquest primer tram del vostre gran viatge.

Bona sort!


M Pilar Pérez, Directora de l'Institut Cambrils

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada