dilluns, 26 de març del 2012

Sortida 4t ESO "LA MEMÒRIA DE LA PAU"

El passat dimarts 6 de març el alumnes de 4t d’ESO vam fer una sortida al nucli antic de Cambrils. Aquesta sortida anomenada Memòria de la Pau ens volia ensenyar que durant els diversos conflictes ocorreguts al llarg de la història a la nostra ciutat s’han vulnerat els Drets Humans.

Abans de començar la sortida es van dividir tots els alumnes de 4t en dos grups. El primer va començar la visita a les 9.00h del matí i el segon a les 10.00h.

El recorregut començà a la Plaça d’Espanya on es parlava de les Guerres Carlines a Cambrils, després vàrem anar a l’Antic Hospital on vam tractar la discriminació de la dona al segle XVIII. L’itinerari segueix cap a la Placeta dels Jueus on vam parlar de la persecució del Jueus al segle XIV. Més tard vam visitar la Plaça del Setge, allà vam parlar sobre aquest important esdeveniment ocorregut a Cambrils l’any 1640. Posteriorment vam visitar la Torre del Llimó, un lloc idoni per parlar sobre les invasions pirates als pobles mediterranis durant els segles XVI i XVII. Aquesta excursió va concloure amb la visita al refugi antiaeri on vam parlar de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) i els problemes que va comportar a Cambrils, un exemple pot ser: el problema dels refugiats i de l’exili de moltíssimes persones.

Aquesta sortida estava organitzada pel Museu d’Història de Cambrils en el marc de la Memòria de la Pau, un programa on podem conèixer la història de Cambrils des del punt de vista dels Drets Humans, és a dir, quin dret humà s’ha vulnerat segons el conflicte que s’ha produït al llarg de la història.



Óscar Lorite

4t ESO A


1 comentari: