dilluns, 12 de març del 2012

CARNAVAL 2012


CARNAVAL 2012
El passat dia 17 de febrer el rei Carnestoltes va fer la seva entrada a la nostra localitat per substituir l’alcaldessa, la senyora Mercè Dalmau, com a cap de govern.
Amb la seva arribada va començar disbauxa. El nostre institut no va trigar a afegir-se a la festa. Tot l’alumnat va fer les classes regides per l’horari establert en dies no festius, fins després de l’esbarjo. Ens vam reunir a la sala d’actes després d’haver-nos disfressat i preparat en les nostres respectives aules.
Al cap d’una estona, les actuacions van començar.
Cadascú va efectuar les interpretacions que van preparar. Cada classe es va esforçar per guanyar el premi final: un esmorzar (entrepà i beguda), però aquest any, després de la deliberació del jurat, els alumnes de 4rt A vam obtenir la victòria.
Les actuacions van ser molt diverses: des de ballarines de cabaret, passant per unes velletes molt divertides, fins a un animat concurs televisiu.
Va ser el “remix” de les àvies el que va convèncer al jurat i va consolidar el seu èxit.
El Carnaval, però, no va acabar aquí; al dia següent els carrers del poble van omplir-se d’alegria i gent amb ganes de gaudir joiosament amb l’inici de l’esperada rua de carnaval.
Les diferents colles participants, vint aproximadament, es van encarregar de transmetre l’esperit festiu del carnaval a tota la canalla i espectadors en general. La festa es va allargar fins ben entrada la nit, concloent amb un gran sopar i ball a unes carpes a prop dels camps de futbol.
El carnaval 2012 va finalitzar amb el tradicional enterrament de la sardina dies després. El rei carnestoltes ja ha marxat fins l’any que ve però el confeti, encara apreciable als nostres carrers, ens fa recordar aquests últims dies tan emocionants.
Lluís Rayo i Raúl Pavón
4rt ESO A

1 comentari: