dilluns, 20 de febrer del 2012

Tarda literària amb Carme Riera


El passat dilluns 30 de gener un grup d’alumnes de 2n BAT vam poder gaudir d’una tarda literària amb Carme Riera, l’escriptora, guionista i assagista va ser protagonista d’una trobada amb lectors i públic en general general a la Biblioteca Municipal de Cambrils. Aquesta activitat fou organitzada per l’Antena del Coneixement de la URV.
Després de les protocolàries presentacions, Riera va desenvolupar la xerrada en tres grans blocs. En primer lloc es va centrar en la seva darrera novel·la Natura quasi morta. L’escriptora va explicar el punt de partida de la novel·la, el qual és la necessitat de saber què va passar amb un fet real, amb la desaparició l’any 2007 d’un estudiant d’Erasmus de la UAB d’on ella és catedràtica. També va explicar a tall d’anècdota alguns factors que envoltaven aquest cas i també va contextualitzar els anys que comprèn la novel·la, com per exemple les mobilitzacions en contra del Pla Bolònia, les rivalitats entre universitats, les relacions entre el personal docent i no docent d’una universitat, entre d’altres.
D’altra banda, va explicar els “ingredients” necessaris per fer una novel·la i com es realitza, com s’escriu, tot comparant-ho amb la realització d’una paella. Seguidament va crear la interacció del públic allí present i es va obrir un col·loqui amb els presents, en el qual li van poder preguntar diferents qüestions.
Finalment, després de les intervencions d’algunes persones allí presents es va concloure la tarda literària amb la signatura de llibres, per part de l’escriptora.
Jordi Sánchez Pujals. 2n B Bat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada