divendres, 22 d’abril del 2011

Andreu Sotorra



El passat 10 de març, ens va fer una visita l’autor literari Andreu Sotorra. L’Andreu Sotorra va néixer a Reus el 1950. Actualment resideix i treballa a Barcelona. És un periodista cultural de premsa escrita i ràdio, especialitzat en l’àrea de teatre, i crític literari. Ha publicat vint-i-cinc llibres en llengua catalana – la majoria de novel·la breu i contes –  , alguns en constant reedició. Ha obtingut diversos premis literaris, en destaquen: una vintena de premis literaris de narrativa curta, contes i novel·les i el premi Trajectòria pel conjunt de l’obra com a crític literari. Alguns dels seus llibres han estat traduïts a l’italià, el castellà, el gallec i l’euskera.
Al col·loqui ofert per l’autor, van assistir els cursos de 3r i 4t d’ESO. Al començament de l’acte va parlar una mica sobre la seva vida. Després es va centrar en el llibre que vam llegir: Els silencis de la Boca de la Mina. El llibre tracta d’un noi, en Pere Gabriel, fill d’una família obrera, aquest es fa gran en un temps de revoltes i incerteses. Ha d’aprendre a treballar i enfrontar-se amb una vida molt dura. A més, amagarà un secret íntim que no revelarà fins a la vellesa.
Ens va explicar que per fer aquest llibre s’havia inspirat en uns diaris que va escriure el seu pare quan es va jubilar, fent un resum de la seva vida, és a dir, que el llibre tenia una part vertadera i una part falsa.
Una vegada acabada la presentació del llibre que, com hem dit anteriorment va abastar un petit resum de la seva vida i el making-off del llibre, es va procedir a una bateria de preguntes per part dels alumnes; en destaquem les dues més rellevants.
La primera pregunta la va fer una noia, aquesta va preguntar: quin dels llibres que havia escrit era el seu preferit. L’Andreu va respondre que no podia pas escollir cap llibre de tots els que havia escrit perquè tots els llibres per a ell són especials.
La segona pregunta la va fer un noi de 4t, aquest li va preguntar si li agradaria portar els seus llibres a la gran pantalla. L’Andreu, es va quedar sorprès per la pregunta però finalment va respondre que s’ho pensaria perquè normalment a les pel·lícules canvien parcial o totalment la història original.
La cloenda d’aquest col·loqui es va produir amb la dedicatòria per part de l’autor del llibre dels alumnes que li ho van sol·licitar. Va ser un dia diferent, on vam aprendre coses noves de l’autor i ens va apropar una mica més al llibre Els silencis de la Boca de la Mina i a la realitat que van patir moltes persones durant la guerra civil.
 





















Óscar Lorite i Marc Marchante, 3r ESO A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada